Proiecte

coperta-info-absolvent-2012ABSOLVENT PE PIAȚA MUNCII

Scopul acestuia a fost facilitarea mobilităţii studenților din anii terminali ai Universității “1 Decembrie 1918” Alba Iulia, viitori absolvenți, între sistemul de învăţământ şi piaţa muncii. Pentru atingerea scopului au fost stabilite mai multe obiective: dezvoltarea, pentru viitorii absolvenți, a unei rețele de accesare a informațiilor de pe piața muncii, dezvoltarea “soft skills” pentru un număr de 60 de studenţi în anii terminali din Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia, viitori absolvenți și facilitarea întâlnirii absolvenților promoției 2012 ai UAB cu oferta existentă pe piața locurilor de muncă. În cadrul proiectului, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă a pus la dispoziție  logistica necesară pentru desfăşurarea Bursei Locurilor de Muncă pentru Absolvenți și a oferit sprijin pentru informarea absolvenților cu privire la ofertele existente pe piața muncii. În urma implementării acestui proiect, rețeaua de socializare „Absolvent pe Piața Muncii” numără 646 de membri care primesc prin intermediul acestei rețele oferte de locuri de muncă sau de formare.

flyer-fataRĂMÂI ALBAIULIAN! VINO LA UAB!

Proiectul „Rămâi Albaiulian! Vino la UAB” și-a propus să realizeze o campanie de promovare a instituției de învățământ în toate liceele din oraş.Obiectivul principal al campaniei a fost de a convinge elevii de liceu să-și continue studiile în Alba Iulia și să contribuie, astfel, la dezvoltarea orașului.

Săptămâna Orientării în Carieră – Liga Studenţilor de la Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia a organizat, în perioada 14-18 mai, “Săptămâna Orientării în Carieră”, un proiect finanţat de Casa de Cultură a Studenţilor.Scopul acestei activităţi informativ-educative este dezvoltarea unui cadru de consiliere şi orientare în carieră a viitorilor absolvenţi ai Universităţii “1 Decembrie 1918″ Alba Iulia, prin colaborare cu Centrul de Informare, Consiliere şi Orientare în Carieră.

Voluntariat pentru scleroză multiplă – Iniţiat de Asociaţia “Speromax”, în parteneriat cu Asociaţia Absolvenţilor Universităţii “1 Decembrie 1918″ din Alba Iulia, proiectul “Voluntariat pentru SM” a fost dedicat exclusiv celor 37 de voluntari care, pe parcursul a trei zile, au participat la un trainig organizat la Tabăra de la Roica, unde au fost instruiţi în ceea ce priveşte scleroza multiplă, importanţa muncii de voluntariat în cadrul asociaţiei si modul in care se lucrează cu un pacient.

Zilele Educației Nonformale – Asociaţia Absolvenţilor Universităţii “1 Decembrie 1918″ Alba Iulia, alături de SM “Speromax” Alba a organizat o serie de evenimente. Alumni UAB a participat cu un stand la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţiîn care s-a promovat ofertele de voluntariat și mai ales oportunitățile de formare prin educația nonformală pe care Asociația Alumni UAB le pune la dispoziție studenților, viitorilor absolvenți sau absolvenților.